Wheels Spacers - Miten ne toimivat ja mitä etsiä!

12/05/2020

Välilevyt

Rengasvälejä käytetään yleisesti parantamaan ajoneuvon asentoa / ulkonäköä tuomalla pyörät kauempana kaaria kohti.

Niitä käytetään myös, kun pyörä 'koskettaa' sisäistä jousitusosaa.


Erityyppiset pyöränvälielementit

Pyörän välilevyt

Pyörän välikappaleita käytetään yleisimmin pyörän työntämiseen ulos 3-7 mm, kun vanteen sisäosa osuu jousituskomponenttiin. Näiden välikappaleiden ei tarvitse olla ”keskikeskuksisia”, koska autojen alkuperäinen navan huuli ulottuu näiden läpi ja pyörään, koska leveys on vain 3–7 mm.

Käyttökohteet: Pyörän osuminen sisäjousituksen komponenttiin, paranna asennetta

Mitä etsiä: Varmista, että välikappaleiden PCD (pultikuvio) vastaa autosi vastaavia. Usein ne ovat yleismaailmallisia ja sopivat monenlaisiin PCD-tiedostoihin. Sisältääkö pakkaus pulteja? Haluat 5 mm ruuveja pidempiä kuin varastossa. Varmista, että välilevyn keskipoika on joko samankokoinen tai suurempi kuin ajoneuvosi keskipora.


Pultti / nasta välikappaleiden läpi

Yleisin tyyppi välikappale, jota käytetään yleensä parantamaan ajoneuvon asentoa / ulkonäköä.

Nämä välikappaleet menevät pyörän ja navan väliin, sitten jatketut pultit menevät pyörän läpi, välikappaleen läpi ja napaan.

Käyttö: Paranna asennetta

Mitä etsiä: Käytä vain keskikeskeisiä välikappaleita, kun siirryt 7 mm välikappaleen leveämmälle. Autosi napahuuli liukuu välikappaleeseen ja uusi napahuuli ulottuu välikappaleesta pyörääsi. Laadalla on merkitystä näiden välikappaleiden suhteen, taotut välikappaleet ovat parhaimpia, älä tyydy vähempään, valetut välikappaleet eivät ole samojen toleranssien mukaisia ja saattavat aiheuttaa tärinää, elleivät täysin totta.


Ruuvatut välikappaleet nastoilla

Pulttivälilevyjä käytetään autoissa, joissa navan ulkonevat tapit sijaan menevien pulttien sijaan.

Pulttivälikeillä voidaan myös muuttaa ajoneuvon PCD.

Käyttötapa: Samilla on vuoden 1995 Nissan S13, Samsin pyörä istuu kaarissa 25 MM ja Sam haluaa heidän olevan kaarissa linjassa kosmeettisista syistä. Sam ruuvaa välikappaleet autoonsa mukana toimitetuilla muttereilla ja välikeillä. Välimatterit on nyt ruuvattu autoon ja ne pysyvät siinä jopa pyörän poistamisen jälkeen. Välikappaleessa on uusia ulkonevia nastoja siitä. Sam sopii pyörään samalla tavalla kuin ilman välikappaleita, käyttämällä uudesta välikappaleesta ulkonevia nastoja ja käyttämällä vakiopyörän muttereitaan.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota: Varmista, että välikappaleen sisäreuna vastaa autoasi ja että ulkopuolinen keskireikä vastaa pyörääsi. Varmista, että välikappaleen nastat vastaavat samaa nastalankaa kuin alkuperäinen, jotta vakiopyörän mutterit sopivat edelleen.


Ruuvatut välikappaleet pulteilla

Pulttiväleillä varustettuja välikappaleita käytetään yleisesti, kun käytetään välikappaletta, jonka leveys on yli 30 mm.

Pulttivälitteisiä välikappaleita käytetään myös nopeampien pyörävaihteiden mahdollistamiseen asettamatta välikappaletta uudelleen joka kerta kun otat pyörän pois.

Pulttivälilevyjä käytetään myös muuttamaan ajoneuvon PCD.

Käyttötapaus1: Jackilla on vuoden 2015 BMW 5 -sarja. Tunkit BMW on 5x120 PCD. Pyörät, jotka Jack haluaa ostaa, on valmistettu vain 5x112-malleista. Tunkki ruuvataan ruuvilla varustettu välikappale BMW: hensä (5x120) ja ruuvataan sitten pyörä välikappaleisiin (5x112)

Käyttötapaus 2: Daniel haluaa sovittaa 50 MM välikappaleet BMW M3 -moottoriinsa, Daniels BMW: ssä on laajemmat lokasuojat kuin tehtaalla ja se tarvitsee pyörät istuakseen lokasuojiensa kanssa. Jack käyttää BMW: tä raiteillaan ja vaihtaa jatkuvasti renkaita ja pyöräyhdistelmiä. Hän käyttää ruuvattua välikappaletta välikappaleen pultin sijasta, koska hän haluaa välikkeen pysyvän paikallaan vaihtaessaan pyöriä nopeuteen.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota: Varmista, että välikappaleen sisäreuna vastaa autoasi ja että ulkopuolinen keskireikä vastaa pyörääsi. Varmista, että välikappaleen pultin reikälanka vastaa autoasi, jotta voit käyttää alkuperäisiä pyöräpultteja.


Ovatko välikappaleet turvallisia?

Välikkeet ovat täysin turvallisia, kun ne tehdään oikein

  • Osta vain keskikeskuksellisia välikappaleita (paitsi jos alle 7MM)
  • Varmista, että välikappaleen keskireikä on oikea
  • Varmista, että PCD vastaa ajoneuvoasi
  • Osta vain väärennettyjä välikappaleita, älä heitä 'ebay-erikoisuuksia'
  • Kysy ennen ostamista ja varmista, että ne sopivat oikein autoosi
  • Varmista, että toimittaja toimittaa pultit tai mahdolliset tarvikkeet


Tarvitsetko välikappaleita autollesi?