Hjul Spacers - Hur de fungerar och vad de ska leta efter!

12/05/2020

Hjulavstånd

Hjulavstånd används ofta för att förbättra ett fordons ställning / utseende genom att föra hjulen längre ut mot bågen.

De används också när hjulet "berör" en inre upphängningskomponent.


Olika typer av hjulavstånd

Hjul Spacer Shims

Hjulbromsskivor används oftast för att skjuta ut hjulet 3-7MM eftersom insidan av fälgen träffar en fjädringskomponent. Dessa distanser behöver inte vara "hubcentriska" eftersom bilens ursprungliga navläpp sträcker sig genom dessa och in i hjulet på grund av att bredden endast är 3-7MM.

Användningsområden: Hjulet slår inre fjädringskomponenten, förbättrar hållningen

Vad du ska leta efter: Se till att distansdelarna PCD (bultmönster) stämmer med din bil. Ofta är de universella och passar en mängd olika PCD: er. Inkluderar satsen bultar? Du vill ha bultar 5MM längre än lager. Se till att mellanhålet på mellanlägget är antingen av samma storlek eller större än dina fordons centrumhål.


Bult / stud genom mellanrum

Den vanligaste typen av distans som vanligtvis används för att förbättra ett fordons ställning / utseende.

Dessa distanser går in mellan ditt hjul och navet, sedan använder du utökade bultar kommer att gå igenom hjulet, genom distansen och in i navet.

Användning: Förbättra hållning

Vad du ska leta efter: Använd bara hubcentriska distanser när du går bredare än en 7MM distans. Navläppen på din bil glider in i distansen, och en ny navläpp kommer att sträcka sig från distansen in i hjulet. Kvalitet spelar någon roll med dessa distanser, smidda distanser är de bästa av de bästa, inte nöja sig med mindre, gjutna distanser är inte gjorda med samma toleranser och kan orsaka vibrationer om inte helt sant.


Bultade avståndsdelar med tappar

Bultade avståndsdelar används på bilar som har skruvar som sticker ut från navet istället för bultar som går in.

Med bultade distanselement kan du också byta PCD för ett fordon.

Användningsfall: Sam har en Nissan S13 1995, Sams-hjulet sitter 25MM i bågen och Sam vill att de ska vara i linje med bågen av kosmetiska skäl. Sam skruvar in distanserna till sin bil med hjälp av de medföljande muttrarna med distansen. Distansen är nu bultad i bilen och kommer att stanna där även när ett hjul tas bort. Distansen har nya tappar som sticker ut från den, Sam passar på hjulet på samma sätt som han skulle göra utan avståndsdelar, med hjälp av tapparna som sticker ut från den nya distansen och använder sina vanliga hjulmuttrar.

Vad du ska vara uppmärksam på: Se till att mellanspårets innersta hål matchar din bil och att den yttre mittborrningen matchar ditt hjul. Se till att tapparna på distansen passar med samma tapptråd som originalet så att dina standardhjulmuttrar fortfarande passar.


Bultade avståndsdelar med bultar

Bultade avståndsdelar med bultar används vanligtvis vid användning av en distansbredd över 30MM bred.

Bultade avståndsdelar används också för att möjliggöra snabbare hjulbyten utan att återmontera distansen varje gång du tar av ett hjul.

Bultade avståndsdelar används också för att ändra ett fordons PCD.

Använd case1: Jack har en BMW 5-serie 2015. Jacks BMW är 5x120 PCD. Hjulen Jack vill köpa är endast tillverkade i 5x112. Jack bultar en bultad distanshållare till sin BMW (5x120), och bultar sedan hjulet till distansen (5x112)

Använd fall 2: Daniel vill montera 50MM distanser på sin BMW M3, Daniels BMW har bredare fendrar än fabriken och behöver hjulen för att sitta i linje med sina fendrar. Jack använder sin BMW på spåret och byter ständigt däck och hjulkombinationer, han använder en bultad distans i stället för en bult genom distans eftersom han vill att distansen ska stanna på plats när han byter hjul för hastighet.

Vad du ska vara uppmärksam på: Se till att mellanspårets innersta hål matchar din bil och att den yttre mittborrningen matchar ditt hjul. Se till att bultgängan på distansen passar din bil så att du kan använda dina ursprungliga hjulbultar.


Är distanser säkra?

Distanser är helt säkra när de görs korrekt

  • Köp endast hubcentriska avstånd (om inte under 7MM)
  • Se till att mellanspåret på distansen är korrekt
  • Se till att PCD matchar ditt fordon
  • Köp endast smidda distanser och inte "ebay specials"
  • Fråga innan du köper för att se till att de är korrekta för din bil
  • Se till att leverantören tillhandahåller förlängda bultar eller nödvändiga beslag


Behöver du distanser för din bil?