Wheels Spacers - Hoe ze werken en waar ze op moeten letten!

12/05/2020

Wielafstandhouders

Wielafstandhouders worden vaak gebruikt om de stand / het uiterlijk van een voertuig te verbeteren door de wielen verder naar de boog toe te brengen.

Ze worden ook gebruikt wanneer het wiel een binnenveringscomponent 'raakt'.


Verschillende soorten wielafstandhouders

Wielafstandshims

Wielafstandhouders worden het meest gebruikt om het wiel 3-7 mm naar buiten te duwen omdat de binnenkant van de velg een ophangingsonderdeel raakt. Deze afstandhouders hoeven niet 'hubcentrisch' te zijn, aangezien de originele naaflip van de auto hier doorheen en in het wiel steekt omdat de breedte slechts 3-7 mm is.

Toepassingen: Wiel raakt binnenveringcomponent, verbetert de stand

Waar u op moet letten : Zorg ervoor dat de afstandhouders PCD (boutpatroon) overeenkomen met die van uw auto. Vaak zijn ze universeel en passen ze op een grote verscheidenheid aan PCD's. Bevat de set bouten? U wilt bouten 5 MM langer dan voorraad. Zorg ervoor dat de middenboring van de vulring even groot is of groter dan de middenboring van uw voertuig.


Bolt / Stud Through Spacers

Het meest voorkomende type afstandsstuk dat gewoonlijk wordt gebruikt om de stand / het uiterlijk van een voertuig te verbeteren.

Deze afstandhouders gaan tussen je wiel en de naaf, dan gebruik je verlengde bouten die door het wiel gaan, door de afstandhouder en in de naaf.

Gebruik: verbetering van houding

Waar u op moet letten : Gebruik alleen centreerbare afstandhouders wanneer u breder gaat dan een afstand van 7 mm. De naaflip van uw auto schuift in het afstandsstuk en een nieuwe naaflip steekt uit van het afstandsstuk in uw wiel. Kwaliteit doet er toe met deze afstandhouders, gesmede afstandhouders zijn de beste van het beste, nemen geen genoegen met minder, gegoten afstandhouders zijn niet gemaakt met dezelfde toleranties en kunnen trillingen veroorzaken als ze niet helemaal waar zijn.


Geschroefde afstandhouders met noppen

Geschroefde afstandhouders worden gebruikt bij auto's met tapeinden die uit de naaf steken in plaats van bouten die erin gaan.

Met geschroefde afstandhouders kunt u ook de PCD van een voertuig wijzigen.

Gebruiksvoorbeeld: Sam heeft een Nissan S13 uit 1995, Sams-wiel zit 25 mm in de boog en Sam wil dat ze om cosmetische redenen in lijn zijn met de boog. Sam bouten de afstandhouders aan zijn auto met behulp van de meegeleverde moeren bij de afstandhouders. De afstandhouders zijn nu vastgeschroefd aan de auto en blijven daar, zelfs wanneer een wiel wordt verwijderd. De spacer heeft nieuwe noppen die eruit steken, Sam past het wiel op dezelfde manier aan als zonder spacers, met behulp van de noppen die uit de nieuwe spacer steken en met behulp van zijn standaard wielmoeren.

Waar u op moet letten : Zorg ervoor dat de binnenste middenboring van het afstandsstuk bij uw auto past en dat de buitenste middenboring bij uw wiel past. Zorg ervoor dat de tapeinden op het afstandsstuk overeenkomen met dezelfde bovendraad als origineel, zodat uw standaard wielmoeren nog steeds passen.


Geschroefde afstandhouders met bouten

Geschroefde afstandhouders met bouten worden vaak gebruikt bij gebruik van een afstandhouder van meer dan 30 mm breed.

Geschroefde afstandhouders worden ook gebruikt om snellere wielwissels mogelijk te maken zonder de afstandhouder elke keer dat u een wiel verwijdert opnieuw te monteren.

Geschroefde afstandhouders worden ook gebruikt om de PCD van een voertuig te veranderen.

Use case1: Jack heeft een BMW 5-serie uit 2015. Jacks BMW is 5x120 PCD. De wielen die Jack wil kopen zijn alleen gemaakt in 5x112. Jack bouten een geboute spacer aan zijn BMW (5x120), en bouten vervolgens het wiel aan de spacers (5x112)

Gebruikssituatie 2: Daniel wil afstandhouders van 50 mm in zijn BMW M3 plaatsen, Daniels BMW heeft bredere spatborden dan in de fabriek en heeft de wielen nodig om in lijn te passen met zijn spatborden. Jack gebruikt zijn BMW op het goede spoor en wisselt voortdurend van banden en wielcombinaties, hij gebruikt een geboute afstandhouder in plaats van een doorsteekafstandhouder, omdat hij wil dat de afstandhouder op zijn plaats blijft wanneer hij zijn wielen verwisselt voor snelheid.

Waar u op moet letten : Zorg ervoor dat de binnenste middenboring van het afstandsstuk bij uw auto past en dat de buitenste middenboring bij uw wiel past. Zorg ervoor dat de boutgatdraad op het afstandsstuk bij uw auto past, zodat u uw originele wielbouten kunt gebruiken.


Zijn afstandhouders veilig?

Spacers zijn volkomen veilig als ze correct worden gedaan

  • Koop alleen hubcentrische afstandhouders (tenzij minder dan 7 mm)
  • Zorg ervoor dat de middenboring van het afstandsstuk correct is
  • Zorg ervoor dat de PCD overeenkomt met uw voertuig
  • Koop alleen gesmede afstandhouders en geen 'ebay-specials'
  • Vraag voordat u koopt of ze correct zijn voor uw auto
  • Zorg ervoor dat de leverancier verlengde bouten of eventueel benodigde hulpstukken levert


Afstandhouders nodig voor uw auto?